Coronavirus (COVID-19) updates

 07-07-2020
Tijdens het academiejaar 2020-2021 houden we bij het organiseren van evenementen rekening met strikte veiligheidsvoorschriften, waardoor de capaciteit meestal veel minder zal zijn dan de afgelopen jaren en vooraf reserveren de norm wordt.

Onder voorbehoud van verdere gunstige evoluties openen wij de zalen in The Student Village weer voor verhuur vanaf september 2020. Rekening houdend met minstens 4m² ruimte per persoon worden de tijdelijke capaciteiten per zaal:

– Student Studio: 14 personen
– Zaal één: 9 personen
– Zaal drie: 5 personen
– Zaal vier: 7 personen

Tweede zit: er is tot en met 30 augustus beperkte mogelijkheid om samen te studeren in Brugge. Meer info hierover lees je hier.

18-05-2020
In Brugge kan er van 25 mei tot en met 30 juni samen gestudeerd worden in de Stadshallen (Belfort) en The Student Village. Alles wordt in het werk gesteld om dit veilig te laten verlopen. De plaatsen zijn beperkt, vooraf reserveren is verplicht.

 

12-05-2020
Richtlijnen voor studenten tijdens de blokperiode (mei – juni 2020).

– de basisregel blijft: kies zoveel mogelijk voor de sociale bubbel thuis en studeer ook thuis tijdens de blok- en examenperiode. 
– heb je ervoor gekozen om tijdens de lockdown op kot te blijven, dan blijf je ook nu én tijdens de blok en examens op kot. Kotgenoten die samenleven op kot vormen een sociale bubbel zoals een gezin thuis. Houd de omvang van je sociale bubbel zo klein mogelijk en steeds met dezelfde personen.
– was je de afgelopen weken thuis en wil je voor de blok- en examenperiode naar je kot komen? Een éénmalige verplaatsing naar je studentenkamer wordt als essentieel beschouwd. Er bestaat hiervoor geen speciale toelating. Zorg dat je bij verplaatsing je studentenkaart bij je hebt en eventueel een print van je les- en examenrooster. Zo kan je aantonen dat je verplaatsing essentieel is in het kader van je opleiding. Aangekomen op kot moet je je de eerste twee weken zo strikt mogelijk isoleren. Na deze 14 dagen maak je deel uit van je nieuwe ‘sociale bubbel’ en volg je de algemene voorzorgsmaatregelen (social distancing, 1,5 m afstand houden, mondmasker dragen als de afstand niet gerespecteerd kan worden, veelvuldig handen wassen, niezen en hoesten in je elleboog, …)
– vermijd dus pendelen tussen je kot en thuis! 

13-03-2020
Het coronavirus (covid-19) beheerst de actualiteit wereldwijd. Ook Brugge Studentenstad volgt de richtlijnen van de overheid strikt op. In overleg met het Brugse stadsbestuur en de Brugse hogescholen werd daarom beslist om alle evenementen van Brugge Studentenstad dit academiejaar  (2019-2020) te schrappen. We bekijken ondertussen de mogelijkheden om deze op een later tijdstip te hernemen of te vervangen door andere evenementen. 
Ook de activiteiten in The Student Village en fuifzaal Cachot worden geannuleerd. Mensen die een reservatie hadden, worden persoonlijk verwittigd.

 

  

Vragen? Stuur ons een bericht.

Pin It on Pinterest