Organiseren

Wil jij zelf een event organiseren in Brugge voor jongeren? De Jeugddienst ondersteunt graag je project: begeleiding bij de opstart en een financieel duwtje in de rug! Interesse? Check dan zeker deze info!

Jong ding
Met jong ding wil Stad Brugge nieuwe initiatieven van en voor jongeren (en kinderen) ondersteunen. Heb je zelf een idee? Volgende initiatieven komen in aanmerking:
– Alles wat door en/of voor Brugse jongeren georganiseerd wordt met een openbaar karakter, dus toegankelijk is voor het ruimere publiek.
– Het project moet iets betekenen, een meerwaarde hebben, voor de Brugse jeugd.
– Het gaat ruimer dan evenementen. Ook initiatieven in de openbare ruimte, initiatieven in de culturele, sportieve, educatieve sfeer en initiatieven die jongeren samen brengen zijn meer dan welkom.
Dien je idee in bij de Jeugddienst, laat het beoordelen door een jury en krijg tot 15.000 euro financiële steun!

Projectsubsidie
Organiseer jij een nieuw project voor de Brugse jeugd, dat nog niet in Brugge bestaat, dan kan je via de Jeugddienst een projectsubsidie aanvragen die tot 2000 euro kan oplopen!  

Cultureel evenement
Voor het organiseren van een cultureel evenement kun je 500 euro terugbetaald krijgen, daarvoor moet je voldoen aan volgende voorwaarden: 

Wie kan dit aanvragen?
– Erkende plaatselijke jeugdwerkinitiatieven
– Elke groep van minimaal 3 personen waarvan minstens de helft Brugse jongeren zijn en minstens 2 personen meerderjarig zijn

Belangrijke voorwaarden!
– Doelpubliek = jeugd
– Organiseer het evenement op Brugs grondgebied
– Huur een artiest in
– Vraag de nodige vergunningen en verzekeringen aan
– Plaats het logo van stad Brugge op je affiche

Pas op, je kan per organisator maar 1 aanvraag doen per jaar! 

Fuif
Dat een fuif organiseren heel wat geld kan kosten, dat weet iedereen. Daarom kan je bij de Jeugddienst een fuifcheque aanvragen van 500 euro. Check de voorwaarden op https://www.jeugddienstbrugge.be/organiseren/organiseer-je-eigen-fuif-en-ontvang-500-euro en doe je aanvraag! 

Jeugdmuziekfestival
Wil jij een jeugdmuziekfestival organiseren met grote namen of net nieuwe, nog onbekende bands? Dan kan je op de Jeugddienst rekenen voor zowel materiële ondersteuning (hekkens, podia, … ) als op heel wat financiële steun, tot 3500 euro!  

Bekijk goed het regelement op https://www.jeugddienstbrugge.be/organiseren en doe je aanvraag! 

Vragen? Stuur ons een bericht.

Pin It on Pinterest